Mobilisatie &
training

Kwetsbare kinderen helpen is iets
wat veel mensen aanspreekt.

Helpen kun je op allerlei manieren doen. Omdat ieder kind en hun omstandigheden uniek zijn is het belangrijk dat mensen die kinderen willen helpen, weten wat kinderen nodig hebben en ze inzicht krijgen hoe ze kunnen bijdragen aan een benadering die goed is voor het kind, gezin en samenleving.

Ieder jaar organiseert Jeugd met een Opdracht in samenwerking met Beautiful Gate in Kaapstad Zuid-Afrika de ‘Children at Risk School’, met als doel mensen toe te rusten in het helpen van kwetsbare kinderen en families.

Eén van de voormalige studenten is Abdulai, hij werkt momenteel in Sierra Leone. “Na het volgen van de CAR school heb ik gewerkt met kinderen met beperkingen. Deze kinderen worden vaak ‘kinderen van de duivel’ genoemd en door deze stigma’s zijn ze extra kwetsbaar. Met wat ik heb geleerd in de school creëer ik bewustwording onder mensen en dit draagt bij aan een veiliger plek voor deze bijzondere kinderen”. Momenteel is Abdulai de nationale directeur van een organisatie die mensenhandel tegengaat.

Help je mee om mensen zoals Abdulai te mobiliseren en te trainen?

Geef een mens een vis en hij heeft eten voor een dag,
leer een mens te vissen en hij heeft eten voor het leven.