Geschiedenis

Een televisiedocumentaire over straatkinderen in Zuid Afrika raakte een gevoelige snaar in het hart van Toby en Aukje Brouwer. De somberheid in de ogen van die kinderen leidde tot bewogenheid en dat zette hen aan tot gebed, en gebed motiveerde hen om tot daden over te gaan.

Het resultaat was dat, na drie jaar van voorbereiding, het Brouwer-gezin in 1991 naar Kaapstad in Zuid Afrika verhuisde. Ze sloten zich daar aan bij  ‘Youth with a Mission’, of in het Nederlands ‘Jeugd met een Opdracht’, een interkerkelijke en internationale zendingsbeweging. Na het volgen van de discipleschap training school (DTS) gingen Toby en Aukje meewerken in “The Kidshelter” een project voor straatkinderen in de wijk Lavender Hill. Hier deden zij ervaring op in het werken met risico kinderen. Iedere vrijdagavond gingen ze met een team de straat op om vriendschap met kinderen op te bouwen door ze een kop soep en brood te geven en ze een hart onder de riem te steken.

Drie jaar later mochten ze in Muizenberg een opvanghuis voor straatkinderen opstarten en werd Beautiful Gate Zuid-Afrika geregistreerd als een Zuid-Afrikaanse welzijnsorganisatie. Vandaag is de organisatie werkzaam in Zuid Afrika, Lesotho en Zambia, waar ze direct betrokken is bij het welzijn van kinderen, gezinnen en leefgemeenschappen.