Bestuur

Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Thea Jansma

Penningmeester (extern, geen bestuurslid)

Thea Jansma woont samen met haar man Edwin en drie kinderen in Ureterp. Zij is als AA-accountant werkzaam bij Slenema en Aalders in Roden en Paterswolde. Met meer dan 20 jaar werkervaring in de jaarcijfers van zeer diverse bedrijven (waaronder verenigingen en stichtingen) draagt zij zorg voor een professionele kijk op de cijfers van Beautiful Gate. Thea raakte betrokken bij Beautiful Gate toen zij de functie penningmeester van een oud-collega overnam. Sindsdien draagt zij het mooie werk van BG een warm hart toe.

Saakje van der Meulen​

Secretaris

Saakje van der Meulen – Schaafsma is projectleider ICT bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Al tientallen jaren heeft Saakje in uiteenlopende organisaties bestuursfuncties bekleed.

Saakje is betrokken geraakt bij BG door haar echtgenoot, Andries Schaafsma. Hij is al meer dan 45 jaar bevriend met Toby Brouwer. Tijdens vakanties in Zuid-Afrika hebben ze twee keer Crossroads bezocht en een les van DTS bijgewoond. Door deze bezoeken en de gesprekken met Toby en Aukje heeft ze een nog beter beeld gekregen van het prachtige werk dat BG doet. Sinds 2016 coördineert zij ook de activiteiten van het PR-team.

Iris Riemersma

Iris komt uit Burum, maar heeft de afgelopen jaren ook veel in het buitenland gewoond en gewerkt voor verschillende zendingsorganisaties.
Van jongs af aan is Iris betrokken bij het werk van Beautiful Gate en is zo ook tussen 2016 en 2018 vrijwilliger geweest voor de verschillende projecten van Beautiful Gate. Ze heeft zo bijna alle projecten mogen zien en van dichtbij mogen meemaken. Ze deelt de hoop en missie met BG om een kindvriendelijke en veilige wereld te creëren. Iris is creatief, avontuurlijk en een echt mensen-mens.

Bauke Brouwer

Voor Bauke Brouwer, geboren Fries en getogen Zuid-Afrikaan, is Nederland sinds 2019 weer zijn thuis. Hij is werkzaam als film regisseur en woont in Hilversum met zijn vrouw Candice en hun adoptiehond, Brooklyn.

Wybe Uitterdijk

Voorzitter 

Wybe Uitterdijk woont in Kollumerzwaag samen met zijn vrouw en zoontje. Op dit moment is hij werkzaam als hoofd behandeleenheid kinderrevalidatie bij Revalidatie Friesland.

Na een carrière als officier bij de geneeskundige dienst van de landmacht heeft Wybe in 2022 de overstap gemaakt naar het burgerleven. Naast zijn werk en gezin is hij graag sportief bezig.
Als neef van Toby en Aukje heeft hij al vanaf jonge leeftijd het mooie werk van Beautiful Gate gevolgd en daar draagt hij nu graag zijn steentje aan bij.