Reddende engel

Bags of Hope

“Ik ben zo blij met jou, en met Beautiful Gate”, zei hij enthousiast toen Nomvula de meisjes op een dag thuisbracht. “Ik weet niet wat ik zonder jullie zou moeten”.

“Het leven is zo moeilijk voor me”, verteld een zestienjarige vader van twee jonge dochters uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Twee jaar geleden verloren zijn dochters hun moeder en sindsdien staat hij er alleen voor. “Mijn dochters huilen nog steeds om hun moeder”, verteld hij. “Ik wist op een gegeven moment echt niet meer wat ik moest doen om ze te helpen en toen kwam Nomvula”. Nomvula is zijn reddende engel. De jeugdzorgmedewerkers van Beautiful Gate ontfermde zich over de meisjes en zorgde ervoor dat ze hulp en begeleiding kregen.

Toen in Zuid-Afrika een lockdown werd afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ving Nomvula de meisjes overdag bij haar thuis op. “Hun vader kon niet iedere dag voor ze zorgen gedurende de maanden dat de scholen dicht waren”, vertelt Nomvula. “Hij houdt van zijn dochters, maar drinkt veel. Hij vindt het moeilijk om ze de hele dag bezig te houden”. De jeugdzorgmedewerker gebruikte de lesmaterialen en knutselspulletjes uit de ’tassen vol hoop’ om de meiden overdag bezig te houden. Met het voedsel uit de tas kookte ze eten voor hen. De vader was erg dankbaar voor de hulp die zij met ‘de tassen vol hoop’ van Beautiful Gate verleende.

Beautiful Gate geeft voor €12,50 hoop in een tas! Wat zit er in deze tas?
Toiletartikelen, studiemateriaal, etenswaren, spelletjes, schrijfmateriaal en leesboeken